RTV Stichtse Vecht

[Video] Vlag uit voor nieuwbouw Nieuwer ter Aa

In een langverwachte ontwikkeling heeft Nieuwer ter Aa politiek gezien groen licht gekregen voor een uitbreidingsproject buiten de rode contouren. De commissie fysiek domein heeft haar steun uitgesproken voor het plan, waardoor het bestemmingsplan op 21 mei als hamerstuk zal worden behandeld door de gemeenteraad.

Het bestemmingsplan Clarenborg, voorgelegd tijdens de commissievergadering van 16 april, omvat de realisatie van 49 woningen en een maatschappelijke woonzorgvoorziening in Nieuwer ter Aa. Dit plan, ondersteund door de dorpsraad en haar inwoners, heeft een duidelijke locatie aan de zuidzijde van het dorp gekregen, met een ontwikkelaar aan boord om de visie te realiseren.

Tijdens de bespreking in de commissie bleek de unanieme steun van alle aanwezige partijen voor het plan. De wijze van participatie, geleid door de dorpsraad, werd herhaaldelijk geprezen als een voorbeeld van effectieve betrokkenheid van de gemeenschap.

Het raadsvoorstel zal op 21 mei zonder verdere discussie als hamerstuk worden voorgelegd aan de raad. Na goedkeuring kan het woningbouwplan in gang worden gezet, waarmee een langverwachte stap wordt gezet in de uitbreiding van Nieuwer ter Aa buiten de bestaande grenzen.