RTV Stichtse Vecht

Diamanten bruidspaar Stellaard-van den Brink uit Maarssen-Dorp

Bert en Lenie Stellaard-van den Brink vierden woensdag 1 mei hun diamanten huwelijk. Locoburgemeester Karin van Vliet kwam het bruidspaar namens de gemeente Stichtse Vecht feliciteren.

Bert en Lenie zijn beiden in Utrecht geboren en opgegroeid. Ze leerden elkaar met schaatsen kennen. Op 1 mei 1964 stapten ze in het huwelijksbootje. Het paar heeft twee kinderen, een zoon en een dochter, en vier kleinzoons.

Het echtpaar is in Maarssen komen wonen omdat er bij de ‘Zachte Zeepfabriek Maarssen’ personeel gezocht werd. De fabriek stelde huizen beschikbaar voor hun medewerkers. Bert werkte 30 jaar bij de ‘Smaakstoffenfabriek Quest’ in Maarssen. Lenie werkte 28 jaar bij de firma ‘Zwaardemaker’ (het huidige Heinz BV.) in Maarssen. 

In 1980 heeft Bert met 25 anderen ieder een eigen huis gebouwd in Zebraspoor. Deze woning werd in 1981 opgeleverd. Toen verhuisden Bert en Lenie naar Maarssenbroek. Inmiddels wonen ze alweer 6 jaar met veel plezier in Maarssen-Dorp.  

Het paar gaat met veel plezier drie keer per week bridgen en Bert houdt ook van biljarten en koersballen. Ze zijn lid van de Nederlandse Caravanclub en in de zomer gaan ze er veel met de caravan op uit.