RTV Stichtse Vecht

Vanaf 22 april volledige afsluiting Oostkanaaldijk

Langs de Oostkanaaldijk tussen Loenen en Nigtevecht wordt het poldergemaal vervangen. Het gemaal zorgt voor het juiste waterpeil in de polder. Waternet heeft besloten de weg vanaf 22 april volledig af te sluiten. Voor fietsers, voetgangers, landbouwvoertuigen, hulpdiensten, bestemmingsverkeer tot 3500 kilo is een tijdelijke oplossing gevonden. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht).

Vanaf maandag 22 april volledige afsluiting

Om de werkzaamheden goed en veilig uit te voeren, is het noodzakelijk dat de Oostkanaaldijk vanaf 22 april tot begin juli in zijn geheel wordt afgesloten.

Tijdelijk fietspad door het weiland voor fietsers en voetgangers

Voor fietsers en voetgangers wordt een fiets- en voetpad aangelegd door het weiland. Langs het pad is verlichting aangebracht. Na openstelling is het fietspad onderdeel van de openbare weg.

Rijplatenbaan voor landbouwvoertuigen en hulpdiensten

Voor landbouwverkeer wordt een rijplatenbaan door het weiland aangelegd. Deze is niet openbaar. Landbouwverkeer krijgt, net als de hulpdiensten, toegang tot deze ontsluiting zodat ze hun landbouwgronden kunnen bereiken. De rijplatenbaan wordt afgesloten met een slagboom en is niet toegankelijk voor het overige verkeer.

Tijdelijke weg voor auto's en bestelwagens

Om ervoor te zorgen dat woningen en bedrijven rond de afsluiting bereikbaar blijven, wordt er tijdens de volledige afsluiting een enkelbaans omleiding door het weiland aangelegd voor auto's en bestelbussen tot 3500 kg. Helaas is er te weinig ruimte om een tijdelijke weg te ontwerpen die geschikt is voor vrachtverkeer en overige zware voertuigen. Er worden verkeerslichten geplaatst om het verkeer te regelen. Deze enkelbaans omleiding is onderdeel van de openbare weg.

Veilig gebruik maken van de extra maatregelen

Bij de omleidingen door het weiland worden de verschillende soorten verkeer zoveel mogelijk van elkaar gescheiden. Bij het begin- en eindpunt van deze omleidingen kunnen auto's, fietsers en landbouwvoertuigen elkaar tegenkomen. Verkeersdeelnemers wordt gevraagd om daar, naast het opvolgen van de verkeersregels, extra alert te zijn op andere verkeersdeelnemers.

Doorgaand verkeer via de omleidingsroute

Doorgaand verkeer wordt geadviseerd om gebruik te maken van de omleidingsroute over de N201 en de N523. Door de beperkte capaciteit van de omleiding is er tijdens de spitsuren grotere kans op vertraging op de N201.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op www.agv.nl/poldergemaal-voorburg. Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief, neem contact op via emailadres gemalenvoorburg@waternet.nl.