RTV Stichtse Vecht

Tulpencursus MHV groot succes

De jaarlijkse Tulpencursus van de Maarssense Hockeyvereniging (MHV) was weer een succes! Zondag 14 april maakten maar liefst 100 vijf- tot en met achtjarigen onder begeleiding van een groot aantal vrijwillige jeugdtrainers kennis met hockey en de vereniging. Gedurende de ochtend legden de kinderen een circuitje van acht oefeningen af.

Bij de oefeningen ging het niet alleen om spelplezier en het aanleren van hockeyvaardigheden. Spelenderwijs ontwikkelen de kinderen ook brede motorische vaardigheden. Naast de trainers was daarom ook een kinderfysiotherapeut aanwezig, net zoals bij de reguliere trainingen voor de jongste jeugd het geval is. Ouders konden ondertussen onder het genot van een kopje koffie of thee de vorderingen van hun kinderen gadeslaan. De ochtend werd afgesloten met een lunch voor alle deelnemertjes en de begeleiders van de groepjes. Kinderen die energie over hadden, konden deze nog kwijt op het springkussen.

Voor wie de Tulpencursus heeft gemist en toch graag hockey wil uitproberen, is het natuurlijk mogelijk een keer te komen proeftrainen. Stuur dan aan mailtje naarhockey@mhvmaarssen.nl

MHV heeft nog ruimte voor nieuwe leden, zowel bij de jongste jeugd als bij de junioren en de senioren. Kinderen die nu lid worden, krijgen een hockeystick cadeau en kunnen tot het eind van het seizoen gratis meetrainen. Inschrijven kan via de website mhvmaarssen.nl.