RTV Stichtse Vecht

[Video] Politiek geeft duidelijk signaal na behandeling peilnota brug Bergseweg

Op dinsdag 16 april wijdde de commissie fysiek domein van de gemeente Stichtse Vecht zich aan een belangrijke kwestie voor de noordelijke kern Vreeland: de peilnota voor de Bergseweg-brug. Blijft deze gesloten of gaat deze, mits aangepast, open?

De politieke tribune van het Koetshuis in Breukelen was vol met belangstellenden. Een aantal burgers maakte van het inspreekrecht gebruik, waaruit bleek dat zij de verkeerssituatie in Vreeland als een breder probleem zien dan alleen de beruchte brug. Ook werd de verdeeldheid over de mogelijke heropening duidelijk, zoals ook al eerder bleek uit een gehouden enquête.

Tijdens het debat in de commissie liet de meerderheid van de lokale politici weten te neigen naar het heropenen van de brug, zij het met de benodigde aanpassingen voor veiligheid. Dit standpunt is terug te voeren op een eerdere beslissing van de gemeenteraad. Echter, coalitiegenoot D66 lijkt te neigen naar sluiting, aldus raadslid Tasche. Desalniettemin stelde de partij voor om een integraal verkeers- en veiligheidsonderzoek voor de kern Vreeland uit te voeren, een standpunt dat door meerdere partijen wordt gedeeld.

Aan de hand van de commissie wordt door het college het één ander afgewogen en zal het college op korte termijn een besluit nemen. Als dit besluit een aanpassing betekent van de brug, volgt een raadsvoorstel in verband met het benodigde investeringskrediet van € 900.000,-. Gezien de uitkomsten van het debat is dat wel te verwachten.