RTV Stichtse Vecht

Orkest SDG kijkt terug op succesvol concert in de Dorpskerk

Orkest SDG uit Tienhoven heeft onlangs een concert gegeven in de Dorpskerk in Maarssen, dat als zeer geslaagd kan worden beschouwd.

Het concert, dat plaatsvond op zaterdag 13 april 2024, trok een groot publiek, waaronder vertegenwoordigers van de Gemeente Stichtse Vecht, zoals Wethouder Van den Akker, en de Cultuurmakelaar van Stichts Vecht, Marcel Blekendaal. Het orkest, onder leiding van dirigent Hans Boom, bracht een gevarieerd programma ten gehore, getiteld "The Spirit of Fanfare". Het programma omvatte verschillende soorten fanfaremuziek, waaronder enkele indrukwekkende stukken zoals "The Witch and The Saint" en "A Choral for a Solemn Occasion", laatstgenoemde opgedragen aan de overleden Wethouder Arjan Wisseborn, een fervent supporter van het orkest.

Naast de fanfaremuziek werd ook lichte muziek uitgevoerd, waaronder "Fly me to the Moon" met Guido Kasper als solist op trombone, en "Summertime" van George Gerswin.

Tijdens het concert werd speciale aandacht besteed aan Magda van Eijk, die maar liefst 50 jaar lid is van het orkest en nog steeds de eerste stem op de tuba speelt. Magda werd geëerd met lovende woorden, een certificaat, een erespeld en een bos bloemen. Het geheel werd op prettige wijze gepresenteerd door Ilse Stolwijk, de vaste presentatrice van het orkest.

Orkest SDG kijkt terug op een succesvol concert in de Dorpskerk in Maarssen, mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds Stichtse Vecht. Voor meer informatie over de activiteiten van Orkest SDG Tienhoven, kunt u terecht op hun website: www.sdgtienhoven.nl.