RTV Stichtse Vecht

Kosteloze online training voor examenkandidaten

De eindexamens naderen weer met rasse schreden. Wat kunnen scholieren nog doen in de voorbereiding van hun centraal schriftelijk? De komende week kunnen ze in ieder geval gratis gebruikmaken van speciale online trainingen, gericht op de moeilijkste examenvakken. Van maandag 15 april t/m vrijdag 19 april vinden deze examentrainingen plaats voor wiskunde (A & B), NaSk1/natuurkunde, biologie en economie op de niveaus VMBO, HAVO, VWO.

Veel leerlingen geven aan dat ze de examenstof moeilijk en onoverzichtelijk vinden. Er is daarom behoefte aan gerichte examentraining. Vaak kost een dergelijke training honderden euro's, maar ExamenOverzicht heeft nu een gratis aanbod van online trainingen. 

Gespecialiseerde leraren

Juist voor de lastige vakken biedt ExamenOverzicht doordachte examentrainingen van topdocenten, die via een livestream zijn bij te wonen. De VMBO-trainingen duren twee uur, de trainingen voor HAVO en VWO duren meestal drie uur. Tijdens deze examentrainingen worden per vak/niveau de cruciale zaken besproken die vaak terugkomen op het eindexamen. Daarnaast krijgen de leerlingen tijdens deze training live tips & tricks van gerenommeerde eindexamenexperts. Dat is een waardevolle extra steun om examenkandidaten naar de eindstreep te helpen. 

Actief meedoen

Deze gratis examentrainingen van Examenoverzicht zijn interactief, dus ingelogde scholieren krijgen zelf ook de mogelijkheid om vragen te stellen. In een paar uur wordt de essentie van de examenstof uitgelegd en toegelicht, met aandacht voor individuele knelpunten. 

ExamenOverzicht is het platform voor samenvattingen, oefenboeken, online examentrainingen en uitlegvideo's. In 2012 opgericht door drie ondernemende studenten van de Erasmus Universiteit, geïnspireerd door hun eigen behoefte aan begrijpelijke samenvattingen van de studievakken. ExamenOverzicht heeft zich ontwikkeld tot een succesvolle organisatie, die voorziet in een behoefte aan een gedegen examenvoorbereiding. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 100.000 scholieren geholpen met een beter examenresultaat.

De gratis examentrainingen van volgende week worden mede mogelijk gemaakt door een samenwerking met bioscoopketen Pathé. Voor meer informatie en kosteloze inschrijving: