RTV Stichtse Vecht

Komst nieuw afvalscheidingsstation Breukelen definitief

Tijdens de recente gemeenteraadsvergadering van 9 april 2024 heeft de gemeenteraad groen licht gegeven voor het nieuwe afvalscheidingsstation in Breukelen. Het vaststellen van het bestemmingsplan markeert een belangrijke stap voorwaarts in het verbeteren van de afvalinfrastructuur van de gemeente. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht)

Het plan, mits er geen zienswijzen worden ingediend bij de Raad van State, zal over zes weken definitief worden vastgesteld. Dit opent de deur voor de aanvang van de werkzaamheden die naar verwachting deze zomer van start zullen gaan. De eerste fase van de werkzaamheden richt zich op het ophogen van het terrein waar het nieuwe afvalscheidingsstation zal worden gebouwd. Deze fase zal naar verwachting ongeveer drie maanden in beslag nemen. Zodra het terrein gereed is, zal de bouw van de milieustraat en bijbehorende gebouwen van start gaan. Voor deze fase zullen enkele duizenden vrachtwagens zand worden gebruikt, waarvoor een tijdelijke afrit vanaf verzorgingsstation Ruwiel zal worden aangelegd. Deze maatregel is bedoeld om de impact van het bouwverkeer op de omgeving en de bestaande bedrijven tot een minimum te beperken.

Naar verwachting zal het nieuwe afvalscheidingsstation tegen het derde kwartaal van 2025 operationeel zijn. Dit is een belangrijke stap in de verbetering van de afvalverwerking en het bevorderen van duurzaamheid in de regio.

Voor meer informatie over het project, inclusief een routekaart en actuele planning, nodigen we u uit om een kijkje te nemen op de website van de gemeente Stichtse Vecht: stichtsevecht.nl/nieuwafvalscheidingsstation.