RTV Stichtse Vecht

Gemeente heeft voldoende vrijwilligers voor Europese Verkiezingen

De voorbereidingen voor de verkiezingen op 6 juni zijn in volle gang. De gemeente laat weten dat er voldoende vrijwilligers zijn om de 34 stembureaus in Stichtse Vecht te bezetten.

Gemeente Stichtse Vecht: ‘Tot op heden hebben 430 vrijwilligers zich aangemeld. Hiermee zijn alle stembureaus op donderdag en de teltafels op vrijdag goed bezet. De verwachting is dat er vooralsnog geen extra beroep op de inzet van eigen medewerkers gedaan hoeft te worden. We werken aan een reservelijst met stembureauleden. De indeling voor alle stembureaus is afgerond.’ Door middel van een e-learning worden alle vrijwilligers goed geïnformeerd over de regels en het reilen en zeilen op het stembureau.

In de week van 29 april worden de stempassen bezorgd. De kandidatenlijsten worden in de week van 27 mei huis- aan-huis bezorgd. Gemeente Stichtse Vecht: ‘Alle stemgerechtigde inwoners ontvangen bij hun stempas een brief van de burgmeester met daarin een oproep om te gaan stemmen. Voor de jongeren in de leeftijdscategorie tussen 18 en 27 jaar wordt door middel van een brief extra aandacht voor deze verkiezingen gevraagd.’

Voor de opkomstbevordering worden twaalf trotterborden geplaatst. De borden worden geplaatst op dezelfde locaties als tijdens de vorige verkiezingen: ‘Op de borden staat een oproep om te gaan stemmen op donderdag 6 juni voor het Europees Parlement, de link naar de website en de hashtag #ElkeStemTeltInStichtseVecht. Op deze borden kunnen geen posters worden geplakt,’ aldus gemeente Stichtse Vecht.

Op donderdagavond 6 juni worden vanaf 21.00 uur de uitgebrachte stemmen op partijniveau geteld. Op vrijdag 7 juni worden vanaf 9.00 uur de stemmen op kandidaatsniveau geteld in de OVVO hal.