RTV Stichtse Vecht

Fotoverenigingen bundelen krachten voor creatieve uitdaging

Fotografie krijgt een lokale en inspirerende twist in De Ronde Venen en Stichtse Vecht dit jaar. Fotoclub Stichtse Vecht en Fotoworkshop De Ronde Venen hebben de handen ineengeslagen voor een spannende uitdaging voor lokale fotografen in beide gemeentes. Met het thema "Toerisme en Recreatie" als uitgangspunt, zullen de leden van beide verenigingen gedurende de maanden april tot en met september de lens richten op de charmes van hun lokale omgeving. Van pittoreske grachten langs de vecht en historische monumenten tot de mooie natuur en bruisende recreatiegebieden die in beide gemeentes zijn te vinden.

De diversiteit van De Ronde Venen en Stichtse Vecht biedt een schat aan mogelijkheden voor creatieve verkenning door de lens. Het doel van deze samenwerking gaat echter verder dan alleen het maken van foto's. Het is een kans voor deelnemers om hun passie voor fotografie te delen, van elkaar te leren en zichzelf uit te dagen om nieuwe perspectieven vast te leggen.

Naarmate de maanden verstrijken, zullen de verenigingen de voortgang van het project delen op hun respectievelijke websites - www.fotoclubstichtsevecht.nl en www.fotoworkshopdrv.nl. Hier zullen updates worden geplaatst, samen met tips en tricks om de deelnemers te helpen bij het verkennen en vastleggen van de vele facetten van het thema.

Het eindresultaat van dit fotografische avontuur zal plaatsvinden in november, wanneer een jury de ingezonden werken zal beoordelen en selecteren voor tentoonstelling tijdens een gezamenlijke avond. Deze avond zal niet alleen een viering zijn van de creativiteit van de deelnemers, maar ook een gelegenheid om de banden tussen beide verenigingen te versterken.