RTV Stichtse Vecht

Energiecooperatie 2030.nu aan de slag met zonneveldstrategie gemeente

Op dinsdag 9 april heeft de gemeenteraad van de gemeente Stichtse Vecht de strategie voor zonnevelden aangenomen. De lokale energiecoöperatie 2030 gaat proactief verder door op 17 april een informatieavond te organiseren.

De strategie voor zonnevelden richt zich op drie pijlers: focusgebieden, 100% lokaal eigendom, gedegen participatie en een goede landschappelijke inpassing. De lokale energiecoöperatie ziet mogelijkheden om een belangrijke partner te zijn en is blij met het vastgestelde koersplan van de gemeente. Guus Ydema, voorzitter van de lokale energiecoöperatie 2030.nu, verklaart: "Goed nieuws voor de voorstanders van lokale opwekking van groene stroom en de mogelijkheden voor onze eigen inwoners om daarin te investeren. De opbrengsten van de projecten blijven zo in onze eigen omgeving."

Op 17 april organiseert de energiecoöperatie een informatieavond: "Wilt u meer weten over de zonneveldenstrategie? Op 17 april a.s. organiseert Energiecoöperatie 2030.nu een informatieve bijeenkomst aansluitend op de Algemene Ledenvergadering. Ook geven we u een update over de verdere professionalisering en samenwerking met Stichting Duurzame Vecht. U bent van harte welkom om 20.15 uur bij Studio Idee in Loenen aan de Vecht, adres: Drienhovenlaan 2. Stuur een e-mail naar info@2030.nu als u van plan bent te komen, zodat we rekening kunnen houden met uw komst."