RTV Stichtse Vecht

Deelnemers tevreden over 2e Werkconferentie kinderarmoede

Op woensdag 17 april vond in de Grote Kerk in Loenen aan de Vecht de tweede werkconferentie over kinderarmoede - geïnitieerd door de diakonie van De Arkgemeenschap - plaats. Deze bijeenkomst bracht een diverse groep van meer dan 30 deelnemers samen, waaronder vertegenwoordigers van organisaties die zich inzetten voor de bestrijding van kinderarmoede, lokale bewoners en kerkgemeenschappen in Stichtse Vecht.

Deze bijeenkomst was het toneel van een inspirerende publiek-private samenwerking, gericht op het aanpakken van een prangend maatschappelijk vraagstuk: kinderarmoede. Gedurende de dag werden inzichten gedeeld over de verschillende initiatieven die reeds worden ontplooid in de gemeente Stichtse Vecht om kinderarmoede te bestrijden. De conferentie diende als een platform om de samenwerking en het netwerk tussen diverse organisaties en de lokale overheid aanzienlijk te versterken om beter in te kunnen spelen op kinderarmoede in de 12 kernen van Stichtse Vecht.

Eén van de resultaten van deze samenwerking is de toezegging van de gemeente om een overzicht van beschikbare regelingen voor ouders en kinderen op de website van de gemeente te publiceren. Dit overzicht zal dienen als een bron van informatie, waardoor gezinnen in moeilijke omstandigheden beter toegang krijgen tot de ondersteuning en hulp waar zij recht op hebben en die beschikbaar is voor inwoners van Stichtse Vecht.

Volgend jaar zal een 3e conferentie worden gehouden. Deze zal gaan plaatsvinden in de Pauluskerk in Breukelen. Daarmee wordt een stukje continuïteit gecreëerd, maar ook de betrokkenheid van lokale gemeenschappen en kerken bij dit belangrijke maatschappelijke vraagstuk.