RTV Stichtse Vecht

Vodafone werkt aan verbeteren mobiele dekking langs spoor Amsterdam - Utrecht

Vodafone lanceert een grootschalig project om de mobiele dekking langs het spoor door heel Nederland te verbeteren. Binnen een periode van drie jaar zal het mobiele bereik op verschillende trajecten - waaronder het traject Amsterdam / Utrecht - aanzienlijk worden verbeterd. (Archieffoto ter illustratie)

Het initiatief omvat diverse strategieën om de dekking langs het spoor te verbeteren. Dit omvat onder andere het bouwen van nieuwe zendmasten en het toevoegen van extra antennes op bestaande locaties. Bovendien zal Vodafone het netwerk verder optimaliseren, met als doel een betere en snellere samenwerking tussen antennes langs spoorwegtrajecten.

In totaal zullen 69 verschillende trajecten in Nederland worden aangepakt, waaronder één van de drukste routes in onze regio: Amsterdam - Utrecht. G.J. Laureijssen, Manager Mobiele connectiviteit bij ProRail, benadrukt in een persverklaring het belang van mobiele connectiviteit voor prettig treinreizen. De planning van Vodafone wordt in samenwerking met partners gemaakt en is onderhevig aan externe factoren zoals vergunningverlening en beschikbaarheid van grond en gebouwen.