RTV Stichtse Vecht

Vecht en Omstreken neemt 16 appartementen in Cronenburgh over

Woningstichting Vecht & Omstreken neemt 16 appartementen in het middenhuursegment in de Loenense wijk Cronenburgh over. De woningen zijn gebouwd in 2013 en hebben een A-label. Vanaf januari 2024 worden de woningen aan de Bastertlaan door Woningstichting Vecht & Omstreken beheerd en verhuurd. 

Uitbreiding aanbod

Directeur-bestuurder Mark Drost: “We zijn blij dat we deze woningen hebben aangekocht. Eén van onze doelstellingen is om het bestaande aanbod aan sociale en middenhuurwoningen uit te breiden. We willen de wachtlijsten voor een sociale huurwoning terugdringen en ook voor de middeninkomens woningen aanbieden. Dit is een mooie kans om onze woningportefeuille uit te breiden. We staan open voor andere mogelijkheden om woningen over te nemen en nog meer huurders een thuis in het dorp te bieden.”

Warm welkom huidige huurders

Voor de huurders aan de Bastertlaan blijft het lopende huurcontract gelden. Een deel van de woningen wordt verhuurd aan mensen met een zorgbehoefte. Een ander deel valt qua huurprijs boven de grens voor de sociale huursector. Mark Drost: “Woningen aanbieden aan mensen met een zorgbehoefte is ook één van onze kerntaken. De duurdere woningen geven ons de mogelijkheid om ook een andere doelgroep te bedienen. Woningzoekenden met een middeninkomen, die geen woning kunnen kopen en voor wie particuliere huur te duur is, komen in aanmerking voor deze woningen. We verwelkomen de huidige huurders met veel enthousiasme.”