RTV Stichtse Vecht

[Video] Vanuit paniek bij de bingo naar opening dorpshuis Maarssen-dorp

Na eerder een ‘open dag’ georganiseerd te hebben, is vandaag het dorpshuis in Maarssen-Dorp officieel geopend door wethouder van Vliet.

Bij Dorpshuis Maarssen draait alles om samenkomen, verbinden en genieten. Dorpshuis Maarssen-Dorp: ‘We zijn een levendige ontmoetingsplek waar je kunt deelnemen aan een breed scala aan activiteiten. Ons doel is om een bruisende omgeving te creëren waar mensen van alle leeftijden en achtergronden elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Of je nu op zoek bent naar een ruimte voor een vergadering, een locatie voor een speciale gelegenheid of gewoon een plek om te ontspannen met een kopje koffie, u kunt bij het Dorpshuis Maarssen terecht.’

En dat is precies zoals het dorpshuis zich aan het ontwikkelen is en bezig is met mooie plannen voor de toekomst. Veel waardering was er dan ook voor alle betrokken partijen en partners die het mogelijk hebben gemaakt dit te realiseren.

Toespraak wethouder van Vliet

Bij de opening van het dorpshuis sprak wethouder van Vliet mooie woorden en stond ze even stil bij het ontvallen van wethouder Arjan Wisseborn. Ook hij had een belangrijk aandeel in de totstandkoming. We ontvingen van gemeenteraadslid Ron Druppers de beelden van de toestpraak van wethouder van Vliet.

Geschiedenis

De gemeenteraad besloot eerder tot een ombuiging op de basissubsidie voor activiteiten van Welzijn Stichtse Vecht. Welzijn Stichtse Vecht heet op dit moment Momenz. Samen met de gemeente - heeft de welzijnsorganisatie destijds keuzes gemaakt om het beschikbare budget voor preventieve hulp in te zetten voor de groep inwoners die die hulp het meest nodig heeft. Het gevolg hiervan was dat Welzijn Stichtse Vecht de huurovereenkomsten voor De Vondel in Maarssendorp, ’t Trefpunt in Breukelen en de Willem van Hoornhof in Maarssenbroek niet verlengde Op deze locaties vonden recreatieve activiteiten en sport- en beweegactiviteiten plaats. Dit resulteerde in aanzienlijke kritiek en onrust, wat werd opgevolgd door protestbingo’s georganiseerd door de SP. Wethouder van Vliet gaf destijds al aan de onrust te betreuren, ging aan de slag en uitte twee jaar geleden in de Rondom de Raad podcast de uitspraak: ‘Het komt goed.’ En dat kwam het uiteindelijk ook. Twee jaar na dato opende ze vorige week het activiteitencentrum Zebraspoor en vandaag het dorpshuis in Maarssen-Dorp. Een resultaat om trots op te zijn.