RTV Stichtse Vecht

Stichtse Vecht verwelkomt haar eerste regenboogbankje

Deze week werd het eerste regenboogbankje geplaatst bij Broklede in Breukelen. Dit bankje staat symbool voor de inclusieve gemeente die Stichtse Vecht is geworden sinds januari 2022.

Foto's Instagrampagina gemeente Stichtse Vecht

Een 'regenboogbank' is een zitbank in de openbare ruimte die is geschilderd in de kleuren van de regenboogvlag van de LGBTQ+-beweging. Het regenboogbankje bij Broklede aan de Schepersweg in Breukelen werd deze week geplaatst. Het initiatief voor dit bankje kwam van leerling Rozan, en de financiering ervan werd mogelijk gemaakt door het regenboogactieplan van de gemeente. Wethouder Karin van Vliet was aanwezig bij de onthulling en ging in gesprek met de leerlingen die betrokken zijn bij de Gender and Sexuality Alliance.

Als onderdeel van haar rol als regenbooggemeente heeft het college van B&W eerder een actieplan opgesteld. Dit Regenboogactieplan geeft invulling aan het streven van Stichtse Vecht om een inclusieve gemeente te zijn in de jaren 2023 en 2024. Aan het eind van 2024 zal de gemeente de uitgevoerde activiteiten en behaalde resultaten over 2023-2024 evalueren.