RTV Stichtse Vecht

Rotaryclub Maarssen Breukelen blikt tevreden terug op Open Rotaryavond

Afgelopen donderdag organiseerde Rotary Maarssen / Breukelen een boeiende avond in Stichtse Vecht, waar geïnteresseerden, ondernemers en professionals bijeenkwamen. Sirous Kavehercy gaf een inspirerende lezing over de relatie tussen digitalisering en diversiteit. (Eigen foto)

Sirous deelde inzichten over algoritmen en benadrukte de blijvende onzekerheid, ondanks de geavanceerde training van AI. Hij illustreerde dit met voorbeelden waarin AI erin slaagt Van Gogh te imiteren maar niet zijn emoties te evenaren, waarmee hij het unieke karakter van menselijke creativiteit benadrukte. Ook besprak hij de rol van AI in universiteiten en benadrukte hij het belang van ethische waarden en regelgeving in technologische ontwikkelingen.

Hij toonde hoe AI inclusie bevordert door het wegnemen van barrières, zoals taal- en toegankelijkheidsproblemen voor mensen met een visuele beperking. Tegelijkertijd waarschuwde hij voor biases inherent aan AI en benadrukte hij het belang van kritisch denken over technologie's impact op de maatschappij.

De avond werd georganiseerd door Rotary Maarssen / Breukelen. Geïnteresseerd om eens kennis te maken met Rotaryclub Maarssen / Breukelen; aanmelden kan via secretariaat@rcmaarssenbreukelen.nl.