RTV Stichtse Vecht

Opbrengst badeenrace Maarssen-Dorp ruim € 11.000,-

Onder grote belangstelling is op Koningsdag de jaarlijkse badeendrace in Maarssen-Dorp gehouden. Met een opbrengst van ruim € 11.200 was de 'race' geslaagd. (Foto Arjan Kroon)

De dag begon druilerig met korte tijd wat buien, maar daarna trok het open ging de zon flink schijnen. Ideale omstandigheden voor dit mooie evenement op de Vecht in Maarssen-Dorp. Bij de Herengracht nabij de Evert Stokbrug zijn de eendjes om 14.15 uur na een massaal aftellen tot tien in de Vecht losgelaten om vervolgens door de stroming nogal kalmpjes richting finish te gaan. De opbrengst is dit jaar bestemd voor de Scouting Jan Campert Groep.

In totaal zijn ruim 5860 eenden verkocht, zowel in de voorverkoop als op Koningsdag zelf tot vlak voor de start. Lions en Scouting hebben nauw en heel prettig samengewerkt om van deze editie een succes te maken. Daarnaast hebben diverse bedrijven en organisaties een bijdrage geleverd en/of de race gesponsord. Met een kleine 20 grote eenden is dat zichtbaar gemaakt. De totale opbrengst is ruim € 11.200. Dit is een heel mooi resultaat, dat behoort tot de hoogste opbrengsten van de badeendrace in Maarssen.

De badeendrace is een initiatief van Lions Club Maarssen (LCM). De LCM vindt het geweldig dat zoveel mensen, bedrijven en organisaties met hun deelname aan de race ook de goede doelen ondersteunen. Meer informatie over de opbrengst, de prijswinnaars en de sponsoren is te vinden op de website www.badeendrace.nl