RTV Stichtse Vecht

Lokaal Liberaal stelt vragen over de ‘erbarmelijke staat’ fiets-loop trap Nieuwer ter Aa

Commissielid Van Iterson van Lokaal Liberaal heeft vragen gesteld aan de gemeente over de erbarmelijke staat van de fiets-looptrap in het dorpje Nieuwer ter Aa. De partij wil weten wanneer onderhoud of renovatie gaat plaatsvinden.

Van Iterson in een toelichting bij gestelde vragen aan de gemeente Stichtse Vecht: "De afgelopen weken is de fractie geregeld benaderd over de erbarmelijke staat van de fiets-looptrap in Nieuwer ter Aa. Er staat al meer dan 2 jaar een bordje bij de trap dat de trap in slechte staat is. Met de fiets is het inmiddels onmogelijk om de trap af te lopen, en wandelend is inmiddels ook een flinke uitdaging geworden. De trap is een belangrijk onderdeel voor de inwoners van Nieuwer ter Aa en voor het algemene loop/fietsverkeer om onder andere de busverbinding aan de andere kant te kunnen bereiken."

Lokaal Liberaal wil weten of de gemeente op de hoogte is van de slechte staat van de trap, wie daarvoor verantwoordelijk is en of onderhoud of renovatie van de trap te verwachten is.