RTV Stichtse Vecht

Leuke evenementen bij Slot Zuylen en nieuwe vrijwilligers gevraagd

Museum Slot Zuylen heeft weer leuke events voor jong en oud. Per 1 april zijn de openingstijden verruimd en zijn extra vrijwilligers van harte welkom om het prachtige erfgoed in stand te houden en bezoekers uit alle windstreken te ontvangen.

In de meivakantie is er voor de kinderen het populaire en betaalbare Muizenuitje, met speurtocht, verhalen, muziek, pannenkoek, drankje en kleurplaat. Vanaf 9 mei bieden de Garden Party’s een uniek tuinfeestje, met royaal gevulde picknickmand, live muziek, rondleiding door de kasteeltuin, zelf het kasteel bewonderen en buitenspelletjes spelen.

Muizenuitje

Meivakantie! Een fijne tijd om er samen met je (klein)kinderen op uit te trekken. Boek een muizenuitje, van 30 april t/m 3 mei, en bezoek de kleinste bewoners in het adellijke interieur. Overal zitten muizen verstopt, van ridders tot jonkvrouwen tot huispersoneel. In het kasteel kun je ook  genieten van leuke verhalen en mooie muizenmuziek. Café Het Koetshuis serveert een lekkere muizenpannenkoek die je zelf versiert, met een drankje erbij. Hier kun je ook je eigen schilderij van Slot Zuylen inkleuren.

Garden party's

Dé manier om een kasteel te beleven zoals het hoort: een Garden Party. Tijdens de Garden Party krijg je een rondleiding, kan je ouderwetse tuinspelletjes spelen en strijk je met een picknickmand neer in de kasteeltuin, waar live muziek wordt gespeeld. Net als de kasteelbewoners van weleer hoef je je eigen picknickmand niet te vullen, dat doet de keukenbrigade van Slot Zuylen ‘downstairs’.

Met de Garden Party boek je een compleet dagje uit. Of je nu op date gaat met z’n tweeën of met het hele gezin op pad wil. Bewonder eerst het kasteel op je eigen gemak en speel een spelletje croquet. Ga daarna mee met een rondleiding door de prachtige kasteeltuinen. Vervolgens haal je je goed gevulde picknickmand op en spreid je je kleedje op een mooi plekje in de kasteeltuin. Trio Clamore verwelkomt je hier in stijl, met vrolijke noten.

In je picknickmand vind je huisgemaakte, vegetarische lekkernijen. De keukenbrigade heeft ze met veel liefde bereid, zoveel mogelijk met groenten en vruchten uit eigen tuin. En dat proef je: luxe belegde broodjes, fruitsalade, taartjes, hartige hapjes en biologische appel/perensap. Voor de liefhebber worden op de party zelf alcoholische dranken verkocht. Voor kinderen worden de hapjes aangepast en zit er een cadeautje in de mand.

Geniet samen met je nieuwe vlam, je familie, vrienden of collega’s van deze bijzondere belevenis in een relaxte historische sfeer.

Vrijwilligers welkom!

Op Slot Zuylen zetten zo’n 100 vrijwilligers zich met hart en ziel in voor de instandhouding en openstelling van de tuin, het kasteel, de winkel, het café en de tuin. Een leuke en nuttige tijdsbesteding, met gezellige collega’s en ontmoetingen met gasten uit alle windstreken. Je hebt gratis toegang tot het kasteel en korting bij de winkel en het café. Geregeld zijn er leuke uitjes.

Meer weten: https://slotzuylen.nl/over-ons/. We ontvangen je graag om je meer te vertellen.