RTV Stichtse Vecht

Kasteel Loenersloot: Bruisende dag op 2e Pinksterdag

Op maandag 20 mei - 2e Pinksterdag - opent Kasteel Loenersloot zijn deuren voor de jaarlijkse Dag van het Kasteel in Loenersloot. Bezoekers kunnen tussen 11.00 en 16.00 uur op eigen gelegenheid het kasteel verkennen, waaronder de prachtige bel-etage, de grote zolder en de toren met uitzicht tot Utrecht. Elke uur wordt er live muziek gespeeld en is er een speurtocht voor kinderen, evenals mogelijkheden voor schminken en diverse activiteiten in en rondom het kasteel.

Toegangsprijs is € 6,00, met een speciale korting van € 3,00 voor Beschermers van Utrechts Landschap. Kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang. Reserveren is aanbevolen via www.utrechtslandschap.nl/dagvanhetkasteel, maar aanmelden bij de tent op de dag zelf is ook mogelijk.

Er zijn parkrondleidingen om 12.30, 13.45 en 16.00 uur voor € 5,00, met een korting voor Beschermers. Kinderen kunnen gratis mee. Reserveren is sterk aanbevolen vanwege de beperkte beschikbaarheid. Het kasteel toont fraaie prenten en video's van het verleden, inclusief een film uit 1988 met de voormalige bewoonster. Ook zijn er activiteiten zoals blikgooien, steltlopen en zaklopen voor kinderen op de oprijlaan. Elk uur verzorgt professioneel pianofortebespeelster Kaoru Iwamura een miniconcert op de gerestaureerde Broadwood tafelpiano uit 1829.

Meer informatie over het kasteel en het park is te vinden op www.kasteelloenersloot.nl. Horecavoorzieningen zijn beschikbaar op de oprijlaan, en gratis parkeren is mogelijk op de aangewezen kasteel-parkeerplaats, op 10 minuten loopafstand van het kasteel. Welkom op 20 mei!