RTV Stichtse Vecht

Karttalent en Kockenees Jens Treur wint derde ronde koningsklasse NK

Jens Treur kende in Mariembourg een topweekeinde tijdens de derde ronde van het NK KZ2. De zestienjarige karttopper uit Kockengen snelde op het Zuid-Belgische circuit naar de overwinning in de koningsklasse. Het was voor Jens de ultieme bevestiging dat zijn overstap op een kart van CRG de juiste keuze is geweest. (Foto blattermedia.com.)

“Ja, het was een goed weekend”, zei Jens direct na de prijsuitreiking. “Ik had in de finale een beetje geluk maar uiteindelijk heb ik wel gewonnen.” De bescheiden Jens noemde dat ‘geluk’, maar feitelijk had de coureur van topteam CRG Holland een dominante snelheid getoond. En in de slotfase had hij bovendien goed zijn plek verdedigd.

“Het was een moeilijke race, maar we hadden een goede snelheid. Het begin van de race ging niet echt geweldig, maar in de laatste drie ronden reed ik een gat van een seconde met de nummer één dicht. In de laatste ronde pakte ik hem. Ik bleef daarna verdedigen. In de laatste bocht zag ik dat ik een gaatje had geslagen en hoefde dat niet meer. Dat was echt vet!” Jens was het hele weekeinde pijlsnel geweest. De talenvolle Utrechter reed al snelle tijden in de trainingen. Zijn dominante snelheid kwam evenwel pas echt bovendrijven in de prefinale. “Ik had in die race een heel goede start”, zei hij. “In de eerste vijf ronden reed ik naar de eerste plek. Ik had al snel een gat van twee seconden.”

Door de wisselende weersomstandigheden op het Zuid-Belgische circuit was het vaak gokken voor wat betreft de banden: slicks of regenbanden? Jens en zijn team hadden gekozen voor regenbanden. Dat was in het begin van de race op een natte baan de juiste band. Een aantal andere jongens reden op slicks. “En toen de baan op een gegeven moment opdroogde, werden de slicks beter. Vijf man kwamen me voorbij en was het klaar.” Dat was natuurlijk jammer, maar Jens maakte dat resultaat in de finale, op het moment dat het moest, dubbel en dwars goed. En dus kon hij met een voldaan gevoel vooruitblikken op zijn volgende race. Dat wordt de tweede race van het DKM-kampioenschap in Duitsland.

“Vorige week in Mülsen (de eerste ronde van het DKM-kampioenschap, red.), was het een moeilijk weekend. Ik reed voor het eerst op een CRG. Dus dat was wel wennen, maar hier was het vanaf dag één gelijk goed. Ik ben er nu al aan gewend.” Gezien zijn resultaat in het NK van afgelopen weekeinde belooft dat dus nog wat voor de rest van het seizoen. Dat bestaat behalve uit het NK en het DKM ook uit het EK en een paar wedstrijden in het WSK in Italië. Maar eerst dus de tweede ronde van het DKM-kampioenschap. Die wordt in Ampfing gehouden. “Het moet wel goed komen. De CRG is goed en de motoren van Jeroen zijn echt goed. Samen lukt het goed, zijn we echt snel!” Jens Treur bedankt zijn vader, moeder en broertje en CRG Holland.