RTV Stichtse Vecht

‘Joint venture’ MFA Safari laat nog even op zich wachten

Aan het einde van 2023 stond de gemeente Stichtse Vecht op het punt afscheid te nemen van exploitant Sportfondsen voor het beheer van het Maarssense Safari. In plaats daarvan zou er een 'Joint Venture' worden opgezet. Echter, deze plannen hebben vertraging opgelopen. Dit betekent dat de overeenkomst met Sportfondsen is verlengd tot 1 januari 2025, waardoor de exploitatie van het Safari voorlopig doorgaat en bezoekers en gebruikers van de faciliteiten kunnen blijven sporten en bewegen. (Archieffoto ter illustratie)

Een informatieve commissie, georganiseerd door de griffie, heeft eerder een presentatie gehouden over de toekomstige exploitatie van de sportfaciliteiten. De gemeente heeft daarbij aangegeven een voorkeur te hebben voor een 'Joint Venture'. Als het college deze optie kiest, zal een BV worden opgericht waarin de gemeente Stichtse Vecht voor 50% aandeelhouder is. De ontwikkeling van deze nieuwe exploitatievorm vergt meer tijd dan verwacht: 'De uitwerking van sommige onderdelen vergt meer tijd en zal naar verwachting gereed zijn in het tweede kwartaal van 2024. De volledige uitwerking wordt verwacht in het derde kwartaal,' aldus de gemeente Stichtse Vecht. Het is nog niet duidelijk of deze Joint Venture financiële consequenties met zich meebrengt.

Als alles volgens plan verloopt, zal deze nieuwe exploitatievorm vanaf 1 januari 2025 van start gaan. De gemeente Stichtse Vecht: 'Sportfondsen heeft zich bereid verklaard om tot dat moment de exploitatie voort te zetten. Bezoekers en gebruikers van onze faciliteiten kunnen blijven sporten en bewegen. Alle betrokken partijen zijn geïnformeerd over de verlenging tot 1 januari 2025.'