RTV Stichtse Vecht

Gemeente start proef duurzaamheid in wijk Reizende man

De gemeente Stichtse Vecht en Stichting Duurzame Vecht zetten een voorwaartse stap in een nieuwe aanpak om wijken duurzamer te maken. Op 23 april verzamelden zo'n 35 mensen zich voor een informatieavond in de wijk De Reizende Man in Maarssen.

Samenwerking in actie

Liz Servais, de projectleider duurzaamheid namens de gemeente, was aanwezig om te laten zien wat er momenteel wordt gedaan en wat de plannen zijn voor de komende jaren om de klimaatdoelstellingen te behalen. De beste resultaten worden behaald op wijk- of buurtniveau, in nauwe samenwerking met de bewoners. De proef in De Reizende Man is hiervan een concreet voorbeeld. De wijkcommissie nam het initiatief en Stichting Duurzame Vecht werd gevraagd om het verder uit te werken. Het resultaat is een gezamenlijke informatieavond over duurzame maatregelen en de lancering van een inkoopactie.

Inkoopactie

Inkoopactie loopt tot 23 juni In totaal hebben 8 leveranciers van verduurzamingsmaatregelen zich aangemeld voor de inkoopactie. Tijdens de bewonersavond waren onder andere een leverancier van isolatiemateriaal en 2 leveranciers van warmtepompen aanwezig. Bezoekers konden ter plekke inschrijven voor de inkoopactie om hun woningen te verduurzamen. Als je ook interesse hebt, kun je je aanmelden via de website van Duurzame Vecht. De inkoopactie van De Reizende Man loopt nog tot 23 juni 2024.

Wil je jouw wijk of buurt verduurzamen? De avond werd georganiseerd door Stichting Duurzame Vecht, in samenwerking met de gemeente. Beiden zetten zich in voor het verduurzamen van woningen. Heb je een idee om jouw wijk of buurt duurzamer te maken? Wil je ook een bewonersavond organiseren over dit onderwerp? Meld je dan aan via www.duurzamevecht.nl/wijkaanpak.

Reactie van inwoner Laurens van Oostrum: "Ik vind het positief dat er een stichting is die dit initiatief neemt. Het delen van informatie is cruciaal en het is ook fijn dat leveranciers aanwezig zijn, zodat je niet alleen advies krijgt, maar ook direct naar oplossingen kunt kijken. Dat is heel waardevol."