RTV Stichtse Vecht

D66 maakt zich grote zorgen over voorgenomen afsluiting Kanaaldijk Oost

Gemeenteraadslid Rens Ulijn van D66 maakt zich grote zorgen over de bereikbaarheid van de kern Nigtevecht, nu het voornemen is dat de doorgaande route - Kanaaldijk Oost - voor drie maanden wordt afgesloten. Het raadslid heeft vragen gesteld aan het college van B&W. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht).

Ulijn in een toelichting: 'Bij het overzicht van actuele werkzaamheden op de website van de gemeente Stichtse Vecht werd afgelopen week aangekondigd dat de Kanaaldijk Oost tussen Loenen en Nigtevecht vanaf 2 april 2024 voor drie maanden wordt afgesloten vanwege de vervanging van het poldergemaal Voorburg door het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Auto's vanuit en naar Nigtevecht en Weesp moeten in die periode een omleidingsroute volgen. Op de site wordt verwezen naar informatie over het project op de website van waterschap Amstel, Gooi en Vecht.'

Op die betreffende website wordt volgens Ulijn vermeld: 'Vooruitlopend op de werkzaamheden voor het poldergemaal worden er kabels en leidingen omgelegd. De werkzaamheden voor de kabels en leidingen en het gemaal zullen hoofdzakelijk in de berm van de weg worden uitgevoerd. Om deze werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren wordt de oostelijke weghelft afgezet. Voor de aanleg van de twee persleidingen naar het Amsterdam-Rijnkanaal wordt eerst de oostelijke weghelft afgezet en vervolgens de westelijke. Daarnaast moet de damwandconstructie in het kanaal worden aangepast. Dit wordt uitgevoerd in de berm tussen de weg en het kanaal en in het kanaal. De werkzaamheden voor het opvoergemaal zijn veel minder ingrijpend en worden geheel op particuliere grond uitgevoerd.’

Het D66-raadslid en zelf woonachtig in Nigtevecht maakt zich grote zorgen over de bereikbaarheid van de noordelijke kern als de Kanaaldijk Oost daadwerkelijk wordt afgesloten en stelt een tiental vragen aan het college van B&W om helderheid te krijgen over de noodzaak van de afsluiting, een oplossing in de vorm van een stalen noodbrug, het ontbreken van communicatie en participatie met de inwoners van Nigtevecht, meer informatie over de omleidingsroute en of er voor de OV-tijden rekening wordt gehouden met de omleidingsroute.

De gemeente Stichtse Vecht heeft de recent ingestuurde vragen nog niet beantwoord. Gezien het spoedeisende karakter wordt verwacht dat deze op korte termijn zullen volgen.